De vakantie zit er weer op.
Door: Antonita
Blijf op de hoogte en volg Antonita en Henk
12 Februari 2019 | Thailand, Thoen
Vandaag kwamen we een ander Nederlands fietsend stel tegen. Jan van 79 en Anneke van 76! Wat een helden. Zij fietsen al jaren in Azië en waren vooral enthousiast over China. Zij wezen ons ook op de homestay waar wij nu zitten. Leuk om een bakkie met ze gedronken te hebben en wij weten nu, zo kunnen wij ook nog wel een tijdje vooruit.
Onze “vakantie” was ook heel leuk. Op dinsdagmiddag vertrokken we per tuktuk naar het vliegveld. Dat kostte 150Bath (€ 4,25) en ik had 140 in de hand toen ik op zoek was naar de fooi. “nee, nee gebaarde de taxichauffeur dit is wel goed zo!” pakte de 140 bath aan, sprong in zijn tuktuk en zoefde weg ons verrast achterlatend.
Het was even zoeken maar toen vonden we het “hoofdkantoor” van Europecar. Zie de foto’s.
Wij reden die middag nog richting Pai, een plaatsje op 145 km van Chiang Mai. De afstand was het probleem niet maar wel de klim met 267 bochten. We wilden dus onderweg ergens een hotel vinden en niet in het donker rijden. Helaas toen we eenmaal aan de klim begonnen waren was er geen enkel hotel dat nog open was. We zijn een aantal keren gestopt maar helaas. Dus ja, dan maar direct door naar Pai. Dat kostte wat tijd door die bochten. In het donker een resort gevonden en nog snel wat gaan eten bij een hotel. Was heerlijk!
Volgende dag eerst naar de Pai Canyon een smalle hoge strook. Toen door naar Mae Hong Son, het stuk wat wij rijden heet de Mae Hong Son Loop en wordt door veel toeristen afgelegd. Onderweg nog een prachtig viewpoint gezien en grotten waar je door een dame met een lamp in de hand doorheen werd geleid. Onderdeel van de tocht was ook een stuk varen op een bamboe vlot. Leuk uitstapje. In Mae Hong Son naar een tweetal Wat’s geklommen en rondgekeken, ook weer prachtig uitzicht daar. In het nationaal park op weg naar Khun Yuam hebben we een trail van 7,5km gelopen. Zijn we 3,5 uur mee bezig geweest. Mooie route maar wel weer met het nodige klim en daalwerk. Veel steile hellinkjes. De tocht van Mae Chaem naar de hoogste berg van Thailand de Doi Inthanon (2.560m) was indrukwekkend. Echt enorm steile stukken dus waren we heel blij dat we niet met de fiets waren. Soms trok de auto in zijn eerste versnelling het nog maar net. Het was een smalle weg en er stonden borden dat je bij scherpe bochten moest toeteren. Ik ken die borden wel van Oostenrijk en Zwitserland maar daar mag je dan juist niet toeteren!! Op de eerste dag waren we te laat om daar nog een trekking te lopen dus de volgende dag weer terug. Was echt enorm mooi met wederom prachtige uitzichtpunten. Op dag 1 kwamen we overigens wel een ander stel tegen, Annemieke en Perry uit Best. Gezellig mee koffie gedronken en ervaringen uitgewisseld.
Wat ook grappig is, het Belgisch/Nederlandse stel dat we eerder tegen kwamen vertelde met stelligheid dat ze NOOIT bij de stalletjes langs de weg aten, dit stel verkondigde met dezelfde stelligheid dat ze ALTIJD bij dergelijke stalletjes eten. Zo zie je maar weer, ieder zijn ding.
Vervolgens op ons gemak terug gereden naar Chiang Mai en de auto weer ingeleverd. Heel fijn dat je dan al weet naar welk hotel je teruggaat. Voelde vertrouwd. Henk ging op zondag weer een dagje downhillen met een andere organisatie en kwam daar heel tevreden van terug. Was een erg leuke dag geweest met flinke, mooie afdalingen. Een deelnemer had zich verkeken op deze uitdaging en draaide bij het zien van de afdaling direct weer om.